Unable to ping Virtual Machine on bridged virtual switch

Post Reply
bramschats
Easy as a breeze
Posts: 437
Joined: Thu Apr 23, 2009 1:51 am

Unable to ping Virtual Machine on bridged virtual switch

Post by bramschats » Sun Oct 18, 2020 4:28 am

Same problem here,

I have a TS453D and created a virtual machine withit the virtual switch.

I can access the internet via the VM and ping other clients in my network.

The virtual machine get's an IP adress from my router but I cannot ping the devise or use RDP (while it is enabled). I also cannot ping the device form the QNAP ssh shell!

What could be the problem here? My virtual machine is just a win 10 x64 system.

Regards.

User avatar
OneCD
Ask me anything
Posts: 8088
Joined: Sun Aug 21, 2016 10:48 am
Location: "... there, behind that sofa!"

Re: Unable to ping Virtual Machine on bridged virtual switch

Post by OneCD » Sun Oct 18, 2020 5:48 am

* split into new topic *

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

bramschats
Easy as a breeze
Posts: 437
Joined: Thu Apr 23, 2009 1:51 am

Re: Unable to ping Virtual Machine on bridged virtual switch

Post by bramschats » Tue Oct 20, 2020 3:03 am

Does anyone have any idea what I am missing here?

Looks like the vm is isolated but my virtual switch seems to be working...
Screenshot 2020-10-19 at 21.00.49.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Qnap TS-453D

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 20458
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Unable to ping Virtual Machine on bridged virtual switch

Post by dolbyman » Tue Oct 20, 2020 3:06 am

did you disable the VM windows firewall ?

RDP and ICMP are blocked by default

bramschats
Easy as a breeze
Posts: 437
Joined: Thu Apr 23, 2009 1:51 am

Re: Unable to ping Virtual Machine on bridged virtual switch

Post by bramschats » Tue Oct 20, 2020 3:28 am

That was the issue, thanks for that!

After disabling the firewall it worked and it kept working even after activating it again.... 😟

Thanks a lot...💪
Qnap TS-453D

Post Reply

Return to “Virtualization Station”