McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post Reply
mjburns
Getting the hang of things
Posts: 73
Joined: Thu May 16, 2013 11:09 pm

McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by mjburns » Fri Apr 28, 2017 3:29 am

Once I upgraded the firmware on my TS-251 to 4.3.3.0154 build 20170413, McAfee stopped working. It can't update its virus definitions (although it can be manually updated), and if you tell it to scan, it just hangs. Anyone else see this behavior? I put in a support ticket, and am considering deprecating to 4.2.5 build 20170413.
Last edited by mjburns on Tue May 09, 2017 8:46 pm, edited 1 time in total.
QNAP TS-221 (RAID 1), QNAP TS-251-8G (RAID 1), QNAP TS-253 Pro (8GB RAM, RAID 1), QNAP TS-563 (16GB RAM, QM2-2S SSD w/r cache, 4x6TB RAID 10 & 1x500MB SSD RAID 0) & Netgear ReadyNAS Duo (RAID 1)

Professor & founder of a computer security company sold off over a dozen years ago.

carp969
New here
Posts: 9
Joined: Mon Jan 18, 2016 6:25 am

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by carp969 » Fri Apr 28, 2017 5:04 am

I'm seeing the same issue.

mjburns
Getting the hang of things
Posts: 73
Joined: Thu May 16, 2013 11:09 pm

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by mjburns » Fri Apr 28, 2017 8:11 pm

My support ticket is #RIG-590-81099. They asked me to send them a log file. I'd suggest that anyone else with this issue open up a support ticket, so that the issue rises in priority for them. It would be interesting to know if this issue is just with McAfee, or whether ClamAV was also broken by this firmware update.
QNAP TS-221 (RAID 1), QNAP TS-251-8G (RAID 1), QNAP TS-253 Pro (8GB RAM, RAID 1), QNAP TS-563 (16GB RAM, QM2-2S SSD w/r cache, 4x6TB RAID 10 & 1x500MB SSD RAID 0) & Netgear ReadyNAS Duo (RAID 1)

Professor & founder of a computer security company sold off over a dozen years ago.

michael_e_keating
First post
Posts: 1
Joined: Sun Mar 23, 2014 6:40 am

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by michael_e_keating » Wed May 03, 2017 8:06 pm

I have this issue too - have raised a support ticket

mjburns
Getting the hang of things
Posts: 73
Joined: Thu May 16, 2013 11:09 pm

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by mjburns » Tue May 09, 2017 8:38 pm

They had remote access to my TS-251 for over a week, and all they could say was that there were "missing files". 4.3.3.0154 build 20170413 was reinstalled but it didn't fix the issue, nor does upgrading the firmware to 4.3.3.0174 build 20170503.

As of May 9, they don't seem to have a solution.
QNAP TS-221 (RAID 1), QNAP TS-251-8G (RAID 1), QNAP TS-253 Pro (8GB RAM, RAID 1), QNAP TS-563 (16GB RAM, QM2-2S SSD w/r cache, 4x6TB RAID 10 & 1x500MB SSD RAID 0) & Netgear ReadyNAS Duo (RAID 1)

Professor & founder of a computer security company sold off over a dozen years ago.

mjburns
Getting the hang of things
Posts: 73
Joined: Thu May 16, 2013 11:09 pm

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by mjburns » Thu May 18, 2017 10:30 pm

QNAP Support never got back with a fix.

Upgrading the firmware to 4.3.3.0188 build 20170516 also did not fix the issue, but uninstalling the McAfee app after the 4.3.3.0188 build 20170516 upgrade and then reinstalling the McAfee app did result in the app being able to update it's virus definitions as well as run an AV scan.

The uninstall & reinstall did not remove the license info, so that part did not need to be redone.
QNAP TS-221 (RAID 1), QNAP TS-251-8G (RAID 1), QNAP TS-253 Pro (8GB RAM, RAID 1), QNAP TS-563 (16GB RAM, QM2-2S SSD w/r cache, 4x6TB RAID 10 & 1x500MB SSD RAID 0) & Netgear ReadyNAS Duo (RAID 1)

Professor & founder of a computer security company sold off over a dozen years ago.

Never71
New here
Posts: 8
Joined: Sun Feb 21, 2016 9:53 pm

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by Never71 » Sun Nov 19, 2017 11:03 pm

same issue. uninstalle and reinstalled mc afee but it doesn't run.

any idea?

User avatar
Toxic17
Ask me anything
Posts: 5432
Joined: Tue Jan 25, 2011 11:41 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by Toxic17 » Sun Nov 19, 2017 11:39 pm

Never71 wrote:same issue. uninstalle and reinstalled mc afee but it doesn't run.

any idea?


you would be best to submit a ticket with QNAP regarding your unknown nas and unknown firmware version.

So far my Mcafee v1.3.2 QPKG is working fine under QTS 4.3.4 Build 0387 on my TVS-463
Regards Simon

QTS 4.x User Guidex

QNAP Club Repository
Submit a ticket • QNAP Helpdesk
QNAP Tutorials, User Manuals, FAQs, Downloads, Wiki
When you ask a question, please include the following


NAS: TS-473-32GB QM2-2P QXG-10G1T 4.4.2.1354 • TVS-463-16GB 4.4.2.1354 QM2-2S10G1TB • TS-459 Pro 2GB 4.2.6 • TS-121 4.3.3.1161 • APC Back-UPS ES 700G •
QPKG's: Plex 1.19.3 • Apache73 v2443.74070 • QSonarr 3.0.3.809 • QNBZGet 21.0 • phpMyAdmin 5.0.2 • Qmono 6.80.105 • McAfee 3.1.0 -6010 • HBS 3.0.200424 • LEgo v3.6.0
Network: VM Hub 3.0 <500/35> • UniFi USG Pro 4 • UniFi USW-16-150W • UniFi USW-8-60W • UniFi CloudKey Gen2+ • UniFi G3-Flex • UAP AC Pro • UAP AC Lite • SLM2008 • Dell 7050 MFF •

Never71
New here
Posts: 8
Joined: Sun Feb 21, 2016 9:53 pm

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by Never71 » Sun Nov 26, 2017 4:17 am

i had to uninstall McAfee and Reinstall ... now is working on my TS-251 and 4.3.3.0378 OS version :-S
thanks by way

GarryJB69
New here
Posts: 8
Joined: Thu Jun 15, 2017 11:54 pm

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by GarryJB69 » Sun Dec 03, 2017 8:54 pm

I tried uninstalling and reinstalling and it still does not work...

ELI_5
New here
Posts: 6
Joined: Mon Dec 04, 2017 12:54 am

Re: McAfee does not work with firmware 4.3.3.0154 build 20170413

Post by ELI_5 » Mon Dec 04, 2017 1:05 am

i just want to uninstall Mcafee, it's taking up 90% of cpu resources.

Post Reply

Return to “McAfee Antivirus”