Maximum file size for scanning

Post Reply
NAS_hans
Getting the hang of things
Posts: 50
Joined: Mon Oct 03, 2016 9:19 pm

Maximum file size for scanning

Post by NAS_hans » Sun Jul 23, 2017 12:57 am

Hi,

TS-253A with QTS 4.3.3 and McAfee antivirus latest version.

QNAP manual says maximum file size for scanning is 4096 MB

However McAfee scan jobs only accept 2048 MB. When I select 2049 MB or higher, the field becomes red and changes are not accepted.

But it gets worse. After I set 2048 MB and then run the job, the max file size is always reset to 512 MB. For this reason, it basically does nothing in directories where only large files exist. Useless.

Has anybody encountered this issue, and found a solution?

Thanks

User avatar
Johnno72
Easy as a breeze
Posts: 386
Joined: Fri Jul 31, 2015 1:35 pm
Location: Australia

Re: Maximum file size for scanning

Post by Johnno72 » Mon Apr 29, 2019 6:33 am

Old post/thread but still relevant today as I came across this myself last night. With the file sizes of the 21st Century getting more and more large this size limitation is decades out of date and needs updating immediately as a security priority.
OS: Win10 Professional v2004 OS Build 19041.388 x64
NAS: QNAP TS-EC2480U-RP 16G 24 Bay - Firmware: v4.4.3.1421 build 20200907. Updated from v4.4.3.1400 Build 20200817 Official
StoragePool / DataVol: Storage Pool 1 / DataVol1: Single 29.04TB - Thick Volume: 29TB
HDD's: Western Digital - Model: WDC WD4001FFSX-68JUN0 Red Pro NAS 3.5"
HDD Size: 4TB - HDD Firmware all HDD's: 81.00A81
RAID Configuration: RAID6 x 10, HotSpare x 1, ColdSpare x 1 - Network: 1GbE
UPS: CyberPower PR3000ELCDRT2U Professional Rackmount LCD 3000VA, 2250W 2U Line Interactive UPS
QNAP Hardware details required: viewtopic.php?f=5&t=68954
Remote Administration of: TVS-863+ 16G on UPS Cyberpower OLS1500E+RMcard205

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 20410
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Maximum file size for scanning

Post by dolbyman » Mon Apr 29, 2019 7:01 am

best to open a ticket with qnap/McAfee for a comment or feature request

User avatar
Johnno72
Easy as a breeze
Posts: 386
Joined: Fri Jul 31, 2015 1:35 pm
Location: Australia

Re: Maximum file size for scanning

Post by Johnno72 » Mon Apr 29, 2019 7:39 am

yes I know it is also good to post in here to let others know that there are others out in the world interested in similar item.
OS: Win10 Professional v2004 OS Build 19041.388 x64
NAS: QNAP TS-EC2480U-RP 16G 24 Bay - Firmware: v4.4.3.1421 build 20200907. Updated from v4.4.3.1400 Build 20200817 Official
StoragePool / DataVol: Storage Pool 1 / DataVol1: Single 29.04TB - Thick Volume: 29TB
HDD's: Western Digital - Model: WDC WD4001FFSX-68JUN0 Red Pro NAS 3.5"
HDD Size: 4TB - HDD Firmware all HDD's: 81.00A81
RAID Configuration: RAID6 x 10, HotSpare x 1, ColdSpare x 1 - Network: 1GbE
UPS: CyberPower PR3000ELCDRT2U Professional Rackmount LCD 3000VA, 2250W 2U Line Interactive UPS
QNAP Hardware details required: viewtopic.php?f=5&t=68954
Remote Administration of: TVS-863+ 16G on UPS Cyberpower OLS1500E+RMcard205

User avatar
dolbyman
Guru
Posts: 20410
Joined: Sat Feb 12, 2011 2:11 am
Location: Vancouver BC , Canada

Re: Maximum file size for scanning

Post by dolbyman » Mon Apr 29, 2019 7:42 am

didn't say it was wrong .. .just that this forum will not be able to change it

User avatar
Johnno72
Easy as a breeze
Posts: 386
Joined: Fri Jul 31, 2015 1:35 pm
Location: Australia

Re: Maximum file size for scanning

Post by Johnno72 » Mon Apr 29, 2019 7:53 am

nor did I just explaining my reason why I added my post. I could have just said +1 but that isn't good enough personally.


off-topic bit, how are things your side of the world going?
OS: Win10 Professional v2004 OS Build 19041.388 x64
NAS: QNAP TS-EC2480U-RP 16G 24 Bay - Firmware: v4.4.3.1421 build 20200907. Updated from v4.4.3.1400 Build 20200817 Official
StoragePool / DataVol: Storage Pool 1 / DataVol1: Single 29.04TB - Thick Volume: 29TB
HDD's: Western Digital - Model: WDC WD4001FFSX-68JUN0 Red Pro NAS 3.5"
HDD Size: 4TB - HDD Firmware all HDD's: 81.00A81
RAID Configuration: RAID6 x 10, HotSpare x 1, ColdSpare x 1 - Network: 1GbE
UPS: CyberPower PR3000ELCDRT2U Professional Rackmount LCD 3000VA, 2250W 2U Line Interactive UPS
QNAP Hardware details required: viewtopic.php?f=5&t=68954
Remote Administration of: TVS-863+ 16G on UPS Cyberpower OLS1500E+RMcard205

Post Reply

Return to “McAfee Antivirus”