Elephantdrive has gone in 4.2.0

Post Reply
tigercook
New here
Posts: 9
Joined: Mon Nov 26, 2012 11:21 pm

Elephantdrive has gone in 4.2.0

Post by tigercook » Fri Oct 09, 2015 2:20 am

Hi Elephant drive has gone in 4.2.0 (469 PRO)? please can you help? I instilled the Elephant drive QPKG but get the following error when i click on the icon?

This web page is not available
ERR_CONNECTION_REFUSED

http://support.elephantdrive.com/hc/en- ... Turbo-NAS-

colditz
New here
Posts: 7
Joined: Sun Feb 07, 2010 1:12 am

Re: Elephantdrive has gone in 4.2.0

Post by colditz » Mon Oct 19, 2015 12:05 am

I'm getting the exact same issue after upgrading to 4.2

Anyone any ideas ?

tigercook
New here
Posts: 9
Joined: Mon Nov 26, 2012 11:21 pm

Re: Elephantdrive has gone in 4.2.0

Post by tigercook » Mon Oct 19, 2015 12:42 am

firmware 4.2.0, go to app center, you will see Elephantdrive app......then enable web server.go applications -> web server -> enable web server

colditz
New here
Posts: 7
Joined: Sun Feb 07, 2010 1:12 am

Re: Elephantdrive has gone in 4.2.0

Post by colditz » Mon Oct 19, 2015 2:28 am

Yeah, I've done that -- and although I now get beyond the 'refused' message - I now get exactly the following
error... but enabling the web server has NOT fixed it.

http://support.elephantdrive.com/hc/en- ... m-QNAP-UI-

any further ideas ?

colditz
New here
Posts: 7
Joined: Sun Feb 07, 2010 1:12 am

Re: Elephantdrive has gone in 4.2.0

Post by colditz » Mon Oct 19, 2015 3:46 am

Okay - finally fixed it (for me anyway -- I have a TS-419P).

It was an error in the ElephantDrive Qpkg

Once you've installed ElephantDrive (and you get the "The requested URL /elephantdrive was not found on this server" error
- as per http://support.elephantdrive.com/hc/en- ... m-QNAP-UI-)

Login to your QNAP directly (telnet / ssh) and do the following ;

# cd /etc/init.d
# vi elephantdrive.sh (dont worry - you only need to know the simple vi commands)

change the line that says ;

/bin/ln -sf ${QPKG_DIR}/www /share/web/elephantdrive

to be ;

/bin/ln -sf ${QPKG_DIR}/www /share/Qweb/elephantdrive

and then save the file.

Restart Elephantdrive ;

# ./elephantdrive.sh restart

and then the ElephantDrive web page will now show up.

Hope this helps someone else in the same boat.

ElephantDriveSupport
Starting out
Posts: 25
Joined: Mon Sep 19, 2011 7:40 am

Re: Elephantdrive has gone in 4.2.0

Post by ElephantDriveSupport » Tue Nov 03, 2015 10:11 am

As tigercook mentioned earlier, Web server needs to be enabled in order to access any GUI, including the /elephantdrive page. Step-by-step instructions for enabling web server are available here: http://support.elephantdrive.com/hc/en- ... /210146457

@colditz - Can you please write to us at support@elephantdrive.com (please mention this QNAP Forum thread in your email, so we know it's you)? We would love to help diagnose if the issue continues to exist even after enabling the Web Server for your particular NAS model or environment.

Post Reply

Return to “ElephantDrive”