Run PLEX via container station

User avatar
teckel
Know my way around
Posts: 194
Joined: Thu Feb 05, 2015 2:57 am
Contact:

Re: Run PLEX via container station

Post by teckel » Fri May 08, 2020 5:55 am

moody_blue wrote:
Mon Apr 27, 2020 10:26 pm
@teckel When using Plex qpkg it's not recommended to use ´/share/Multimedia´ for media. I don't know it this also affects CS.
That's only true if you're using other QNAP services that use the Multimedia share. I have all of those services turned off, so the QNAP isn't constantly messing with the Multimedia share, which can confuse Plex. If you're using Plex, you shouldn't need things like Video Station, Media Streaming, Photo Station, Music Station, QAirPlay, transcoding etc. Turn all those off as you don't need them anyway and you're free to use the Muiltimedia share with Plex without issue.

Tim

MikeLagit
Easy as a breeze
Posts: 332
Joined: Fri Mar 22, 2013 11:40 pm

Re: Run PLEX via container station

Post by MikeLagit » Fri May 08, 2020 6:28 am

I still created my own media folders outside the qnap stock folders. The last thing I want is some firmware upgrade to come along and turn stuff on repopulating those multimedia folders with qnap thumbnails and other garbage. I just don't trust it because I've seen it before (everyone remember the thumbnails from nowhere saga??). I have all qnap multimedia features turned off, but the default multimedia folders stay empty. So I have:

/share/Music
/share/Movies

Etc. Far aways from packaged qnap media bidness.
Model: TVS-872XT 16GB
(HDD): [RAID-5] 6 x 8TB Seagate Ironwolf

Model: TS-877-1700 16GB
(HDD): [RAID-5] 4 x 8TB Seagate Ironwolf

Model:TS-569L 3GB
(HDD): [RAID-5] 4 x 3TB WD Red

User avatar
teckel
Know my way around
Posts: 194
Joined: Thu Feb 05, 2015 2:57 am
Contact:

Re: Run PLEX via container station

Post by teckel » Mon May 11, 2020 2:28 am

MikeLagit wrote:
Fri May 08, 2020 6:28 am
I still created my own media folders outside the qnap stock folders. The last thing I want is some firmware upgrade to come along and turn stuff on repopulating those multimedia folders with qnap thumbnails and other garbage. I just don't trust it because I've seen it before (everyone remember the thumbnails from nowhere saga??). I have all qnap multimedia features turned off, but the default multimedia folders stay empty. So I have:

/share/Music
/share/Movies

Etc. Far aways from packaged qnap media bidness.
My weekly script that I use for 264-265 transcoding/renaming also removes any thumbnails, in case anyone needs it:

Code: Select all

/opt/bin/find /share/Multimedia/Videos/TV/ -maxdepth 4 -name "*-thumb.jpg" -exec rm {} \;
But I haven't seen anything like this in a very long time. I've uninstalled all the QNAP media apps as there of no use to me anyway. I've had zero problems using the Multimedia shares, I believe this was a very old issue that simply isn't a problem anymore (I haven't seen any issues in like 4 years).

Tim

User avatar
moody_blue
Know my way around
Posts: 111
Joined: Tue Jan 10, 2017 9:23 am

Run PLEX via container station

Post by moody_blue » Mon May 11, 2020 4:10 am

There have been cyclic problems with the Multimedia folder. The last one was caused by "Codex Pack". So it's safer to not use Multimedia folder for QNAP media.
QNAP TS-253A 4G QTS 4.4.3.1354
Plex Media Server 1.19.4.2935
OpenHAB 2.5.6
Unifi 5.13.29
GLPI 9.4.6

MikeLagit
Easy as a breeze
Posts: 332
Joined: Fri Mar 22, 2013 11:40 pm

Re: Run PLEX via container station

Post by MikeLagit » Tue May 12, 2020 2:14 pm

@Tim

One word of advice after looking at your creation script, I'd move your dockers to /share/docker/appdata instead of using /share Container. I've seen this advice in quite a few docker forums because a Container station update or removal or config change could destroy your containers by mishap.

-ML
Model: TVS-872XT 16GB
(HDD): [RAID-5] 6 x 8TB Seagate Ironwolf

Model: TS-877-1700 16GB
(HDD): [RAID-5] 4 x 8TB Seagate Ironwolf

Model:TS-569L 3GB
(HDD): [RAID-5] 4 x 3TB WD Red

MikeLagit
Easy as a breeze
Posts: 332
Joined: Fri Mar 22, 2013 11:40 pm

Re: Run PLEX via container station

Post by MikeLagit » Thu May 14, 2020 9:42 am

alexhjones wrote:
Sat Dec 24, 2016 6:51 am
Any thoughts on this topic now that Plex have released an official docker image?

https://github.com/plexinc/pms-docker/b ... /README.md
As of May 2020, the plexinc docker does not work at all, and the linuxserver io one does. Just FYI for those reading through.
Model: TVS-872XT 16GB
(HDD): [RAID-5] 6 x 8TB Seagate Ironwolf

Model: TS-877-1700 16GB
(HDD): [RAID-5] 4 x 8TB Seagate Ironwolf

Model:TS-569L 3GB
(HDD): [RAID-5] 4 x 3TB WD Red

MikeLagit
Easy as a breeze
Posts: 332
Joined: Fri Mar 22, 2013 11:40 pm

Re: Run PLEX via container station

Post by MikeLagit » Thu May 14, 2020 3:03 pm

I now have mine running the docker as well. I feel a lot better about it now. :DD

1) Plex is running protected from the system inside a docker with read-only access to my file system
2) No risk of damage if I get hacked through Plex. FACT: Plex forum has an open thread more than 5 years old now asking for basic two-factor authentication for login. It absolutely blows my mind that it's 2020 and Plex hasn't enabled this very basic security feature!! :roll:
3) Plex is running as a user inside my container and not as admin on my regular filesystem
docker pull linuxserver/plex
docker run --restart unless-stopped -d \
--name="plex" \
--restart always \
--net=host \
-e TZ="America/Chicago" \
-e PLEX_CLAIM="claim-QtZ5saMRTPrpuy" \
-e VERSION=public \
-e PUID=1010 -e PGID=100 \
-v /share/docker/appdata/linuxserver-plex/config:/config:rw \
-v /share/docker/appdata/linuxserver-plex/transcode:/transcode:rw \
-v /share/Movies/Movies:/share/Movies/Movies:ro \
linuxserver/plex
To move the QPKG over to the docker, I moved only these folders:
drwxrwxrwx 4 plex everyone 4096 2020-05-07 17:41 Codecs/
drwxrwxrwx 3 plex everyone 4096 2020-05-14 01:50 Logs/
drwxrwxrwx 3 plex everyone 4096 2018-05-10 21:01 Media/
drwxrwxrwx 6 plex everyone 4096 2018-11-25 22:19 Metadata/
drwxrwxrwx 20 plex everyone 4096 2018-12-15 17:23 Plug-ins/
drwxrwxrwx 7 plex everyone 4096 2018-05-10 20:59 Plug-in Support/
-rw-rw-rw- 1 plex everyone 1670 2020-05-14 01:42 Preferences.xml

Copy command:
[/share/docker/appdata/linuxserver-plex/config/Library/Application Support/Plex Media Server] # cp -av /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/PlexMediaServer/Library/Plex\ Media\ Server/[put all the dirs above here] .
Folders not needed (or optional)
drwxrwxrwx 5 plex everyone 4096 2020-05-14 01:52 Cache/
drwxrwxrwx 3 plex everyone 4096 2020-05-14 00:44 Crash Reports/
Model: TVS-872XT 16GB
(HDD): [RAID-5] 6 x 8TB Seagate Ironwolf

Model: TS-877-1700 16GB
(HDD): [RAID-5] 4 x 8TB Seagate Ironwolf

Model:TS-569L 3GB
(HDD): [RAID-5] 4 x 3TB WD Red

BigOldBoy
New here
Posts: 7
Joined: Thu Feb 04, 2016 8:28 am

Re: Run PLEX via container station

Post by BigOldBoy » Fri Sep 25, 2020 12:52 am

Hey guys, I am late to docker game and just learning, however got it running (and a bunch of other services) running in container station using create. The main reason I was forced to do this is my dvr was all messed up. I have 2 HDHR turners and 2 IPTV services with xTeVe. Somehow, plex got all messed up and my dvr would not work for more than a couple of hours. I am happy I got this running.

Code: Select all

version: "2.1"
services:
  plex:
    image: linuxserver/plex
    container_name: plex
    network_mode: host
    environment:
      - TZ=AMERICA/TORONTO
      - PUID=0
      - PGID=0
      - VERSION=docker
      - PLEX_CLAIM= #optional
    volumes:
      - /share/Cloud/docker/plex:/config
      - /share/Television/Building:/qtv
      - /share/Movies/To File on USB:/qmovies
      - /share/Music:/qmusic
      - /share/Music Videos:/qmusicvideos
    restart: unless-stopped

Post Reply

Return to “Container Station”