Ironwolf Health Management Does Not Show

Discuss and share your Seagate drive experience
Post Reply
stricq
First post
Posts: 1
Joined: Fri Sep 13, 2019 2:53 pm

Ironwolf Health Management Does Not Show

Post by stricq » Thu Sep 19, 2019 9:01 am

I have four brand new Ironwolf 16TB drives in my brand new TS-1277 NAS. The IHM does not show for any of these disks. When I click on the Health button, I do see it appears for just a half-second and then disappears just before the window becomes usable.

Any clues?

Ron1963
Easy as a breeze
Posts: 461
Joined: Wed Apr 28, 2010 9:22 pm

Re: Ironwolf Health Management Does Not Show

Post by Ron1963 » Thu Sep 19, 2019 3:11 pm

Which firmware are you using? The new official 4.4.1 build 1064 released yesterday mentions in the release notes among a lot of other changes
Updated IronWolf Health Management (IHM) to support new Seagate IronWolf and IronWolf Pro drive models
1x TS431, 1x TS251, 1x TS253

CiASpook
Know my way around
Posts: 211
Joined: Mon Mar 22, 2010 7:07 am

Re: Ironwolf Health Management Does Not Show

Post by CiASpook » Mon Sep 23, 2019 1:29 am

I have 12x 16TB IronWolf Pro drives. IHM on 4.4.1 build does not support them yet. Guess it will be in a later build.
QNAP TVS-1282T3-i7-64G with 8x Seagate Ironwolf Pro 16TB, 4x Samsung 860EVO 4TB, 2x Samsung 860EVO 2TB M.2, custom with Corsair H5 SF watercooling, Corsair SF450W PSU and Noctua NF-8A PWM 80mm fans. QTiering (Removing).
QNAP TVS-882XT-i7-64G with 8x Seagate Ironwolf Pro 16TB, 2x Samsung 970EVO Plus 2TB, Noctua fans.

ianfretwell
Starting out
Posts: 17
Joined: Fri Apr 11, 2014 4:05 pm

Re: Ironwolf Health Management Does Not Show

Post by ianfretwell » Sun Sep 29, 2019 1:00 am

I have both a TS531p and a TS563 populated with 8TB IronWolf Pro's. This is on QTS 4.4.1.1064.

In both NAS's (and for all disks) the Ironwolf Health Management screen shows 'Testing' for the drives - the stop analysis button does nothing.

A bit disappointing seeing as they've been promoting this feature for a while now and yet it doesn't seem to work at all.

MSprecher
New here
Posts: 2
Joined: Sun Oct 13, 2019 5:46 pm

Re: Ironwolf Health Management Does Not Show

Post by MSprecher » Sun Oct 13, 2019 5:54 pm

The same problem here with a TS251 in combination with two IronWolfs ST10000VN0004 not showing the status in Controllcenter.
There are even false S.M.A.R.T-errors and warnings shown with Fw. 4.4.1.1081.

With Fw. 4.3.6.0993 everything works fine, HD is shown in good condition without any errors!

ianfretwell
Starting out
Posts: 17
Joined: Fri Apr 11, 2014 4:05 pm

Re: Ironwolf Health Management Does Not Show

Post by ianfretwell » Fri Oct 25, 2019 6:27 pm

Just in case it helps anybody else I fixed my issue...it probably wants reporting to QNap as a bug so I'll get round to that too.


In the 'IHM schedule test' it allows you to select a location for the stats, I've discovered that if this is changed from the default of 'public' then my issue of the 'testing' being never ending goes away straight away...YMMV of course...

User avatar
Trexx
Ask me anything
Posts: 5304
Joined: Sat Oct 01, 2011 7:50 am
Location: Minnesota

Re: Ironwolf Health Management Does Not Show

Post by Trexx » Fri Oct 25, 2019 11:33 pm

Qnap just released a new firmware version for some models which addresses this.

viewtopic.php?f=5&t=151366
- Storage & Snapshots would not display Seagate IronWolf Health Management (IHM) options for the Seagate hard drive ST8000VN004.
Paul

Model: TS-877-1600 FW: 4.4.3.x
QTS (SSD): [RAID-1] 2 x 1TB WD Blue m.2's
Data (HDD): [RAID-5] 6 x 3TB HGST DeskStar
VMs (SSD): [RAID-1] 2 x 500GB Evo 860
Ext. (HDD): TR-004 [Raid-5] 4 x 4TB HGST Ultastor
RAM: Kingston HyperX Fury 64GB DDR4-2666
GPU: EVGA GTX 1060 6GB
UPS: CP AVR1350

Model:TVS-673 32GB FW: 4.4.3.x Test/Backup Box
Model:TS-228a FW: 4.4.3.x Test/Backup Box
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NAS RAID Rebuild Times | Live QTS Videos | | QNAP NAS Guide | Information needed when you ask for HELP | QNAP Links, Tutorials, etc.
2018 Plex NAS Compatibility Guide | QNAP Plex FAQ | Moogle's QNAP Faq

CiASpook
Know my way around
Posts: 211
Joined: Mon Mar 22, 2010 7:07 am

Re: Ironwolf Health Management Does Not Show

Post by CiASpook » Mon Nov 18, 2019 2:41 am

Works fine with my new IronWolf Pro 16TB with the latest QTS 4.4.1 rls...
QNAP TVS-1282T3-i7-64G with 8x Seagate Ironwolf Pro 16TB, 4x Samsung 860EVO 4TB, 2x Samsung 860EVO 2TB M.2, custom with Corsair H5 SF watercooling, Corsair SF450W PSU and Noctua NF-8A PWM 80mm fans. QTiering (Removing).
QNAP TVS-882XT-i7-64G with 8x Seagate Ironwolf Pro 16TB, 2x Samsung 970EVO Plus 2TB, Noctua fans.

User avatar
Moogle Stiltzkin
Ask me anything
Posts: 9398
Joined: Thu Dec 04, 2008 12:21 am
Location: Around the world....
Contact:

Re: Ironwolf Health Management Does Not Show

Post by Moogle Stiltzkin » Sun Jun 14, 2020 2:32 pm

i also saw this thread
viewtopic.php?f=355&t=147771


I have a weird issue in regards to seagate 4tb non pro hdds.

i have 2 of them. but one of the seagate hdds cannot detect IHM. but the other works fine. i got a ticket with qnap for that. i don't know whether this is a hard drive issue... or whether it's a qnap bug :S i'm still testing this out.

i spotted this thread but it claims to have since fixed the issue. but i am wondering whether this could be a bug in expansion box, or whether it is a bad hard drive.

but i ran disk test, long smart test but there were no issues mentioned. so i doubt it's a bad hdd, but for some reason one of out the 2 seagate hdd does not show the IHM in qts UI :'

i also check both hard drive info, they are using the same firmware version as well. and are the same model, and both brand new.

I'm using QTS 4.4.2 latest build for a TL-D400S
NAS
[Main Server] QNAP TS-877 w. 4tb [ 3x HGST Deskstar NAS (HDN724040ALE640) & 1x WD RED NAS ] EXT4 Raid5 & 2 x m.2 SATA Samsung 850 Evo raid1 +16gb ddr4 Crucial+ QWA-AC2600 wireless+QXP PCIE
[Backup] QNAP TS-653A w. 5x 2TB Samsung F3 (HD203WI) EXT4 Raid5
[Backup] QNAP TL-D400S 2x 4TB WD Red Nas (WD40EFRX) single disks.
[^] QNAP TS-659 Pro II
[^] QNAP TS-509 Pro w. 4x 1TB WD RE3 (WD1002FBYS) EXT4 Raid5
[^] QNAP TS-228
[^] QNAP TS-128
[Mobile NAS] TBS-453DX w. 2x Crucial MX500 500gb EXT4 raid1

Network
Asus AC68U Router|100dl/50ul MBPS FTTH Internet | Win10, WC PC-Intel i7 920 Ivy bridge desktop (1x 512gb Samsung 850 Pro SSD + 1x 4tb HGST Ultrastar 7K4000)


Guides & articles
[Review] Moogle's QNAP experience
[Review] Moogle's TS-877 review
https://www.patreon.com/mooglestiltzkin

Post Reply

Return to “Seagate Drive Discussion”