QNAP NAS not going to standby mode when Emby or Plex server is running

Plex allows you to aggregate all your personal media and access it anywhere you go. Enjoy your own media on all your devices with the Plex Media Server.
Post Reply
MRKachhia
New here
Posts: 8
Joined: Wed Apr 15, 2020 9:34 pm

QNAP NAS not going to standby mode when Emby or Plex server is running

Post by MRKachhia » Wed Apr 15, 2020 11:39 pm

Hi All,

Recently I purchased TVS-1282T3 QNAP NAS. There are 4 x 16TB Seagate Exos HDD.

My purpose of this NAS is to use it as Media Server (40%) as well as to store my business documents (60%).

Issue is when I am not doing anything on this NAS, still it is not going to Standby Mode.

After reading several blog posts, I checked stopping Emby/Plex media servers and I can see that the NAS is now going to standby mode.

So looks like Emby/Plex is creating issues for me here.

Is there any work around where I can still keep Emby/Plex servers on and my NAS would go to Standby Mode during period when I am not doing anything on NAS.

TIA.

holger_kuehn
Know my way around
Posts: 179
Joined: Sun Oct 20, 2013 11:45 pm
Location: Premnitz, Germany

Re: QNAP NAS not going to standby mode when Emby or Plex server is running

Post by holger_kuehn » Fri Apr 24, 2020 12:35 am

Hi,

I'm setting up my Plex-Server at the moment. There are some options to limit background operations to a specific time frame. Could your Plex-Server be doing some of those and so preventing standby?

The actions would be for example:
- (re) reading new metadata
- generating thumbnails
- optimizing video-versions
- etc.

Gesendet von meinem HTC One M9 mit Tapatalk

NAS (production): TS-1635AX FW: 4.5.1.1495 build 20201123
NAS (backup): TS-1635AX FW: 4.5.1.1495 build 20201123
QTS (SSD): [RAID-1] 2 x 2TB Samsung Evo 860 M.2-Sata
Data (QTier): [RAID-6] 4 x 500GB Samsung Evo 860 Sata
Data (HDD): [RAID-6] 5 x 14TB WD Red
RAM: 8 GB (QNAP shipped)
UPS: CyberPower CP900EPFCLCD
BACKUP: 10x4TB WD Red using a USB 3.0 Dock

NAS: TS-873U-RP FW: 4.5.1.1480 build 20201108
Data (SSD): [RAID-10] 4 x 1TB Samsung Evo 860 Sata
RAM: 8 GB (QNAP shipped)
UPS: CyberPower PR2200ELCDRT2U
BACKUP: 4TB Synology DS214 FW: DSM 6.2.3.25426 Update 2

Post Reply

Return to “Plex Media Server”